Ik ben Annemarleen

Jouw coach richting gezonder leven!

Ik vind het belangrijk om goed in mijn vel te zitten en dit probeer ik dan ook zo goed mogelijk met een gezonde leefstijl te bevorderen. Door mijn interesses op gebied van voeding en beweging heb ik hier veel over gelezen en heb als het ware van mijn hobby mijn werk gemaakt. Daarnaast gun ik het anderen ook om zich fijner te voelen in hun eigen lijf. Ik hou ervan om mensen te kunnen helpen. En dit maak ik graag zo eenvoudig mogelijk, zodat het voor iedereen haalbaar is. Het resultaat? Blije mensen waar ik graag mee omga, hier word ik dan zelf ook oprecht blij van.

Gezond leven!

Goed ik mijn vel zitten geldt voor mij als de basis van waaruit ik wil leven.
Als dit het geval is, dan heb ik energie om er te zijn, voor mijn man en onze 3 zonen, voor mijn ouders, voor mijn vrienden en anderen om ons heen. Daarnaast sta ik als docent lichamelijke opvoeding 2 dagen per week voor een gymzaal vol pubers. Ook dan wil ik graag uitstralen dat ik er zin in heb, dat ik goed in mijn vel zit.

Door mijn werk in het onderwijs heb ik geleerd dat het niet vanzelfsprekend is om gezond op te groeien en de juiste gezonde basis mee te krijgen vanuit huis. In de loop der jaren heb ik heel veel kinderen mogen ontmoeten die de basis thuis helaas niet op orde hadden en zo niet de kans hebben gekregen om letterlijk en figuurlijk goed in hun vel te zitten.

“A healthy outside starts from the inside.”

Praktisch luisteren!

De wens om anderen te helpen ook goed in hun vel te zitten en meer vanuit gezondheid te kunnen leven is in de loop der jaren bij mij alleen maar gegroeid. Toen de opleiding tot leefstijlcoach mij bekend werd viel daarmee alles op zijn plek. Daar waar ik nogal kan twijfelen of ik iets wel of niet zal doen, was dit in 1 middag beslist. Dit is wat ik wil!

De combinatie van werken met pubers aan hun beweging en een luisterend oor voor ze te kunnen zijn kon ik nu uitbreiden met leefstijl coaching voor mensen die het zo moeilijk vinden om tussen alle diëten en sportscholen dat te kiezen wat bij hen past.

Tijdens mijn opleiding voelde ik me als een vis in het water. Het is zo’n mooi concept wat ik daar heb geleerd. Dit sloot echt aan bij hoe ik ben. Ik hou er namelijk niet van als dingen heel ingewikkeld worden gemaakt als het ook makkelijker en beter toegankelijk kan. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan is een term die bij mij past en die ik ook graag inzet bij mijn coaching.

“Hearing is listening to what is said. Listening is hearing what isn’t said.”

Positief veranderen!

Veel mensen denken dan ook dat het heel moeilijk is om af te vallen, Of om elke week te gaan sporten of om welke verandering die ze in hun leven wensen dan ook door te voeren.

Toch door goed te luisteren naar de hulpvraag en aansluiting te zoeken bij dat wat er al is, zijn er hele mooie stapjes te maken waarmee ik anderen help hun gezondheid te bevorderen. En dan hebben ze het idee dat ze nog helemaal niet echt aan het veranderen zijn!

Hier word ik nu blij van. En gelukkig met mij al veel deelnemers uit leefstijltrajecten die met positief resultaat zijn afgerond.

“Every change starts with a small step. Let’s make that small step together.”

Enthousiast coachen!

Het zal jullie waarschijnlijk niet zijn ontgaan dat ik gerust kan zeggen dat ik passie heb voor mijn werk om anderen te helpen. De nuchtere Twentse karaktereigenschappen die ik bezit hebben me richting gegeven in hoe ik wil zijn als coach. Nuchter, open en een gezonde dosis enthousiasme.

Door mijn nuchtere blik op het leven kan ik de werkende ‘drukke’ mens goed een spiegel voorhouden hoe zij met hun leven en hun tijd omgaan. Dit levert mooie inzichten op voor degene die in de spiegel kijkt en met mij de stap naar een gezondere leefstijl neemt.

Soms twee stappen vooruit en ook net zo hard weer achteruit, dat hoort bij het leven. Met wat doorzettingsvermogen van degene die in de spiegel kijkt en met wat nuchter enthousiasme van mijn kant als coach veranderen we dit in twee stappen vooruit en af en toe één terug. Tot positief resultaat blijvend een plaats heeft ingenomen!

Ook enthousiast geworden? Neem contact met mij op!

Wat anderen over mij zeggen...

Vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Laat jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.